So Sánh Gà Chọi Ở Đâu Hay Nhất Việt Nam?

Muốn biết gà chọi ở đâu hay nhất không khó. Bởi các dòng giống gà chọi tại Việt Nam hiện nay đều rất nổi tiếng. Không chỉ trong khoảng thời gian trở lại đây mà các giống gà chọi này đã nổi tiếng trong suốt lịch sử hàng trăm năm. Những giai thoại, câu chuyện đã được lưu truyền từ nhiều đời. Và tới tận ngày nay thì những địa phương này vẫn sản sinh ra những chú gà chất lượng. Dưới đây là những dòng gà chọi hay nhất Việt Nam mà bạn có thể tham khảo.

Gà chọi hay nhất miền Bắc

Gà chọi ở đâu hay Miền Bắc với truyền thống nuôi nhiều gà đòn nên có những địa phương gà cho ra đời những dòng gà xuất sắc. Chúng đã khẳng định được thương hiệu của riêng mình. Những địa phương dưới đây luôn sở hữu những chú gà chất lượng có tiếng.

Gà Thổ Hà Bắc Giang

Gà chọi hay
Ga chọi Thổ Hà – Nổi tiếng Bắc Giang

Với những người chơi gà đã lâu thì chắc chắn không thể kể tới dòng gà này. Chúng được mệnh danh là chiến kê đất Bắc với vô số những trận đánh ấn tượng. Sự tinh tế, dai sức, bền bỉ của chúng kết hợp những cú đá như trái phá kết thúc đối thủ. Rất nhiều người nước ngoài tới đây để tìm mua gà về chơi, chiến. Đó đều là những nước hợp pháp hóa đá gà nên luôn tìm kiếm những giống gà tốt nhất. Theo 1 bài báo trên Thanh Niên thì những chú gà ở đây có giá vài triệu là bình thường. Thậm chí những chiến kê xuất sắc đã được thử sức trận mạc giá vài chục, trăm triệu cũng có.

Gà Nghi Tàm – Nghĩa Đô – Hà Nội

Xếp thứ 2 đó chính là dòng gà tại tại Nghi Tàm Nghĩa Đô. Tại đây vẫn có truyền thống nuôi và đá gà từ lâu. Được biết rằng trước khi lên đô thị, thành phố thì đây là thủ phủ của những người nuôi gà. Thanh niên nào cũng tự nuôi cho mình 1 chú gà để tham gia các trận chiến, hội làng. Những chú gà đá Nghi Tàm luôn có những cú đá mạnh, chắc, có lực. Có thể kết liễu đối thủ nhanh chóng nhất. Hiện nay số lượng nuôi cũng ít đi và dòng giống gà đã mai một phần nào. Do không còn giữ được nguồn gen chuẩn xác nhất từ địa phương này.

Gà chọi Thái Bình

Không chỉ nổi bật với sới gà số 1 đất Bắc là C1 mà tại đây số lượng gà chọi cũng rất lớn. Những chú gà chọi quê lúa Thái Bình tuy không nổi tiếng bằng các khu vực khác nhưng vẫn có thể sản sinh ra những chiến kê chất. Phong trào chơi gà ở đây cũng rất mạnh khi có diện tích nuôi rộng lớn kết hợp nguồn thức ăn thóc lúa cực kỳ dồi dào.

Gà chọi Bắc Ninh

Khi được hỏi gà chọi ở đâu hay nhất thì sẽ có người nhắc tới ngay gà chọi Bắc NInh. Nổi tiếng với các làn điệu quan họ và những dòng gà chất. Tuy không nổi tiếng nhất tại miền Bắc nhưng vẫn đảm bảo chất lượng với hội người chơi đông đảo.

Gà chọi hay nhất miền Trung

Miền Trung không quá nổi tiếng về gà chọi nên xuất hiện trong danh sách này chỉ có Bình Định và Ninh Thuận. Trong đó Bình Định nổi tiếng cả trong nước và nước ngoài với dòng chiến kê không lẫn vào đâu được.

Gà chọi hay Bình Định

Không biết có phải được thừa kế từ vùng đất võ này hay không mà những chú gà tại đây đều rất thiện chiến, lì đòn. Được biết truyền thống nuôi gà tại đây đã có từ thời Tây Sơn. Khi đó Nguyễn Lữ đã nhìn gà chọi đánh mà sáng tạo ra Hùng Kê Quyền. Đặc điểm của dòng gà chọi Bình Định là sự lì đòn. Có những cá thể có thể chịu tới 20-40 hồ đòn. Ngoài độ lì đòn thì không thể nói những miếng đánh chất lượng. Hiện nay tại đây có khoảng 900 cá thể gà được bảo tồn cẩn thận nguồn gen. Đây là dòng gà chọi hiếm hoi được bảo vệ cẩn thận và bài bản như vậy.

Gà đá Vạn Giã

Dòng gà này được nhiều hộ dân nuôi nhiều để kinh doanh và để chơi. Đủ cho thấy sự cuốn hút cũng như giá trị của chúng. Ngoài việc chơi theo sở thích thì các hộ dân coi chúng như 1 nghề để kiếm sống. Đây là địa chỉ thường xuyên lưu tới của những người chuyên đi đá gà tại các trường gà lớn. Chúng cũng được xuất hiện nhiều trên các tờ báo mạng của địa phương này.

Gà chọi hay nhất miền Nam

Gà chọi ở đâu hay nhất miền Nam? Chắc chắn không thể bỏ qua Cao Lãnh, Châu Đốc, Bà Điểm, Chợ Lách. Đây đều là những dòng gà chọi đá cựa nổi tiếng Việt Nam, Campuchia, Lào, Thái Lan. Với biên giới ngay gần thì hầu như tháng nào cũng có người qua xem lựa gà và chọn gà.

Gà chọi hay Cao Lãnh

Gà chọi ở đâu hay nhất không thể không nhắc tới gà chọi Cao Lãnh. Bởi đơn giản đây là dòng gà nổi tiếng nhất trong khu vực. Cần phải biết rằng gà Cao Lãnh là dòng gà đá cựa. Không phải là dòng gà đòn tại miền Bắc. Đặc điểm của giống gà này là tốc độ ra đòn nhanh và lỳ đòn. Chúng được lắp thêm các loại cựa vào gà để tăng thêm độ sát thương. Hiện nay vẫn còn rất nhiều giai thoại về dòng gà này mà các bạn có thể tìm thêm trên Google.

Gà chọi Chợ Lách

Nếu như các dòng gà tại miền Nam đa phần là gà đá cựa thì gà chọi chợ Lách lại là dòng gà đòn. Đây là giống gà nòi bản địa tại Việt Nam và hiếm hoi giữ được nguồn gen của mình. Cùng với gà chọi Bình Định thì gà Chợ Lách cũng có số có má đấy. Ngoài việc đá hay, chịu đòn tốt thì đây là giống gà khỏe mạnh với sức chống chịu tốt với bệnh tật. Vì thế khi nuôi giống gà này hầu như miễn nhiễm với cúm gia cầm. Tại đây hàng năm đầu xuân đều có những giải đá gà với số lượng người quy tụ cực lớn.

Gà đá cựa Châu Đốc

Nổi tiếng với dòng gà Tre Tân Châu và gà đá cựa Châu Đốc. Những con gà chọi ở đây với hình dáng nhỏ nhắn, nhanh nhẹn lông mượt mà. Những cú ra đòn nhanh như điện xẹt kết hợp với cựa sắt chắc chắn sẽ khiến đối thủ chết không kịp ngáp.

Gà đòn bà Điểm

Giống gà đòn ở miền Nam hiếm hoi tại vùng đất Hóc Môn. Đặc điểm của dòng gà này chính là lì đòn, đá hay. Sự kết hợp giữa 2 yếu tố này giúp chúng có thể tham gia những trận chiến dài và căng thẳng. Nếu bạn muốn tìm giống gà đòn tại khu vực này thì bà Điểm hoặc chợ Lách là phù hợp nhất.

Với bài viết này hy vọng những người đam mê gà chọi có thể biết được gà chọi ở đâu hay nhất. Qua đó tìm được một cá thể gà chọi hay và chất lượng đáp ứng niềm vui và đam mê của mình. Một số khu vực khác không phải là địa phương có nhiều gà chọi đá hay nhưng vẫn sản sinh ra cá thể xuất chúng. Có thể kể tới Xám Thần ở Phú Thọ hoặc Xám Messi, tía King kong… Theo dõi thêm nhiều bài viết hay tại VNbet99 – Sv388 nhé!

Related Posts

82 Replies to “So Sánh Gà Chọi Ở Đâu Hay Nhất Việt Nam?”

 1. The Kowonhye Foundation Brush features a hair bundle made with deluxe soft, elastic Taklon specially designed for the use of cream and liquid products due to its sleekness and elasticity. This superior foundation brush allows for a natural application and does not change its form with extended use. This is a must have it makes a winged liner a breeze This brush works so well, cleans easily, and comes in cute packaging. Love it! Our #1 priority here at BK Beauty is your happiness. Which means we stand by our products 100%, no matter what, no questions asked. If you aren’t absolutely in love with your new beauty products and tools, we’ll make it right. Refund it. Send you new replacements. Whatever it takes. We’re here for you. Happiness. Guaranteed. If you are wanting a more dramatic or darker line, especially for a cat-eye or winged liner, start by dipping the bristles in water and then load your brush up with the shadow you’d like to use. Pull the brush along the base of your upper and/or lower lash lines. For winged liner or a cat-eye, allow the upper lash line to gradually become fuller as you get to the outer corner of your eyes. https://troyfasi320975.timeblog.net/47866902/fenty-beauty-purple-blush For those who struggle to find an eyebrow pencil to match their eyebrow hair, Lady Gaga s brand Haus Laboratories has a whopping 13 different options, ranging from soft blonde to noir. This precision tool will make your brows look natural.   FREE SHIPPING EASY RETURNS Maybelline New York is one of the leaders on the cosmetics market worldwide. The brand is very well known in over 100 countries all over the world. The brand follows the current trends equally in makeup and fashion world. Maybelline is inspired by modern, confident yet natural and feminine women beauty. The brand s purpose is to offer innovative and high-quality makeup products at affordable prices for every woman. Get ready for the amazing and best Supps prices ever! 1 Count (Pack of 1), 2 Count (Pack of 1) I had used Tarte powder gel for years and then tried several other eye pencils and powders and gels. Now I am using Anastasia brow pencil and love it. BUT if I could afford to have my brows micro-bladed I would do that. When Maybelline hits the stores I will check them out.

 2. Он тaкжe пoявлялся в фильмax Тeрминaтoр: Гeнeзис вмeстe с eгo пoтoмкoм из Прeстoлoв Эмилиeй Клaрк, Гoрдoсть и прeдубeждeниe и зoмби , Прoшлoй нoчью в Сoxo и Мoрбиус Джeффeрсoн Хoлл https://ru.pinterest.com/domdrakona2022/%D0%B4%D0%BE%D0%BC-%D0%B4%D1%80%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D0%B0-9-%D1%81%D0%B5%D1%80%D0%B8%D1%8F/ дом дракона 3 серия озвучка дом дракона смотреть бесплатно лорд фильм

 3. Hey there just wanted to give you a brief heads up and let you know a few of the picturesaren’t loading correctly. I’m not sure why but I think its a linking issue.I’ve tried it in two different internet browsers and bothshow the same outcome.

 4. Just wish to say your article is as amazing. The
  clarity on your publish is just nice and that i could suppose
  you’re a professional on this subject. Well together with your
  permission let me to snatch your feed to stay updated with
  forthcoming post. Thank you 1,000,000 and please keep up the rewarding work.

 5. I don’t even know how I ended up here, however I assumed this put up was once good.I do not understand who you might be however definitely you are going to a well-known bloggerin the event you aren’t already. Cheers!

 6. Hi there! I could have sworn I’ve been to this web site before but after going through many of the articles I realized it’s new to me.
  Nonetheless, I’m definitely delighted I stumbled upon it and I’ll be bookmarking it and checking
  back regularly!

 7. Hello my family member! I want to say that this article is awesome, nice written and include almost all significant infos. I would like to peer more posts like this.

 8. Hi there! I could have sworn I’ve been to this website before but after browsing through some of the post I realized it’s new to me.
  Anyhow, I’m definitely glad I found it and I’ll be bookmarking and checking back frequently!

 9. Hey, you used to write fantastic, but the last several posts have been kinda boring… I miss your tremendous writings. Past several posts are just a little out of track! come on!

 10. The other day, while I was at work, my cousin stole
  my iPad and tested to see if it can survive a 25 foot drop, just so she can be a youtube sensation. My apple ipad is now destroyed and she has 83 views.
  I know this is completely off topic but I had to share it with someone!

 11. After checking out a handful of the blog articles on your
  website, I honestly appreciate your technique of writing a blog.
  I book marked it to my bookmark website list and will be
  checking back in the near future. Take a look at
  my web site too and let me know what you think.

 12. Its such as you learn my mind! You appear to understand so
  much about this, such as you wrote the book in it or something.

  I feel that you just could do with a few p.c.
  to pressure the message house a bit, however
  instead of that, that is wonderful blog. A great read. I will definitely be back.

 13. Hi, I do believe this is a great website. I stumbledupon it 😉 I’m going to come back yet
  again since I book marked it. Money and freedom is the greatest way to change, may you be rich and continue to guide others.

 14. Thanks for your marvelous posting! I really enjoyed reading it, you are a great author.I will makesure to bookmark your blog and will often come back later in life.I want to encourage yourself to continue your great job, havea nice evening!

 15. Hey there! This post could not be written any better! Reading this post reminds me of my good old room mate! He always kept talking about this. I will forward this post to him. Pretty sure he will have a good read. Thank you for sharing!

 16. It’s in point of fact a great and useful piece of information. I’m glad that you simply shared this helpful information with us. Please keep us informed like this. Thanks for sharing.

 17. The naked numbers method is also intended to limit a player’s possible losses at a particular online slot game. This is done by bringing to an end a particular level of a series after a certain pre-determined amount of empty numbers.  As an example, the player chooses a naked number in advance.  Once the player reaches the naked number, the player’s pattern of bets would then drop to a lower level and the series would be continued. The above is what happened to one Mr.Sebben who was found out to be in the possession of a huge amount of marijuana. Mr. Sebben was stopped by an officer when an off-duty officer saw him driving his car erratically. He passed the administered breath test but the officer saw a possible connection with drugs upon checking the Canadian Police Information Centre, prompting the officer to request consent for a vehicle search. Mr. Sebben then volunteered a small amount of marijuana which led to an arrest. The officer then searched his vehicle and found another bigger stash. He was charged with Possession of Marijuana for the Purpose of Trafficking. https://choice.graphics/community/profile/delilahw5016175/ Online poker sites are rising again and that’s good news for poker fans – even if it means that quantity slowly replaces quality in the online poker industry. Bitcoins bring a lot of new advantages for players looking to get involved or continue playing online poker.  It’s important to point out that at the end of the day you are still playing the exact same game of poker. Nothing about the rules of the game or how it is played is changed. Everything is the exact same as other online poker sites that do not offer Bitcoin options. Here’s an example of a Bitcoin poker room where you will be playing against other players at our top listed poker site – BetOnline. The classic Bitcoin Texas Holdem remains the most popular poker game online. Omaha is another variation which gives you more options to make the best possible hand. 

 18. You could certainly see your expertise in the article you write. The sector hopes for more passionate writers such as you who aren’t afraid to mention how they believe. Always follow your heart.

 19. What’s Happening i’m new to this, I stumbled upon this I’ve discovered It positively helpful and it hashelped me out loads. I’m hoping to give a contribution & help different users like its aided me.Great job.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *