Khám phá các loại gà tía chân vàng, chân xanh, chân trắng , chân chì

Gà tía sở hữu nhiều cá thể đá hay và xuất sắc. Trong số đó phải nói tới tía King Kong với 18 sao trong bộ sưu tập của mình. Vì thế đã tạo nên những thương hiệu với các dòng gà tía chân trắng, chân xanh, chân vàng, chân chì… Không chỉ là những chiến kê đá hay mà chúng còn là những chiến kê nhìn rất đẹp mã. Dùng để làm gà cảnh hoặc cản mái, đúng mái đều rất tốt. Bài viết này nhà cái trực tiếp đá gà SV388 chia sẻ với anh em về những vấn đề xung quanh màu lông này.

Gà tía là gà màu gì?

Gà tía là những chú gà có gam màu đỏ làm chủ đạo. Chúng có thể biến thiên sang các gam màu đỏ khác từ đậm sang nhạt, từ đỏ tối màu sang sáng màu. Cũng có nhiều nơi gọi gà màu lông tía là gà màu điều nhưng chỉ khác nhau một chút về gam màu đậm nhạt mà thôi.

Một con gà chọi tía gần chuyển sang màu điều.

Gà tía, gà điều là gam màu khá phổ biến của dòng gà nói chung. Chúng chiếm khoảng 40-60% màu lông của gà. Còn lại các gam màu khác như gà ô, gà xám, gà trắng nhạn hoặc những gam màu hiếm khác như cườm, gà ngũ sắc…

Sở hữu bộ lông màu đỏ tinh tế và đẹp mắt cực kỳ rực rỡ. Vẻ đẹp này càng nổi bật nếu được đứng dưới trời nắng đẹp. Chúng sẽ trở thành những chiến kê xuất sắc hoặc là những chú gà cảnh cực kỳ ấn tượng. Kết hợp với những gam màu lông khác chắc chắn sẽ tạo nên bộ sưu tập gà thật tuyệt vời.

Gà tía chân nào thì đá hay?

Không chỉ nổi bật với vẻ bên ngoài mà còn kết hợp với màu chân đã tạo nên những chiến kê cực kỳ nổi tiếng. Nếu bạn chưa biết gà tía chân gì đá hay thì hãy xem những cá thể gà dưới đây.

Gà tía chân trắng

Cá thể gà nổi tiếng nhất của dòng tía chân trắng đó chính là tía King Kong. Đây là cá thể gà nằm trong những chú gà hay nhất tại Việt Nam. Sở hữu khoảng 17-18 trận thắng liên tiếp xếp chúng vào bảng xếp hạng này. Không nhiều con gà có thể thắng được 8-10 sao chứ đừng nói tới 17-18 sao. Cùng với Xám Thần, Xám Messi thì Tía King Kông cũng là một huyền thoại của dòng gà tía.

Gà tía chân trắng với dáng vẻ oai vệ

Không chỉ màu lông gà tía mà những con gà sở hữu chân trắng cũng đều được đánh giá cao. Ví dụ gà ô chân trắng mỏ ngà là một trong những đặc điểm được nhiều người yêu thích lựa chọn. Vì thế nếu bạn sở hữu dòng gà này thì cũng nên cân nhắc sử dụng chúng nhé.

Gà tía chân xanh

Đây là dòng gà nổi tiếng gần tương đương với những cá thể tía chân trắng. Sở hữu màu lông tía đỏ và màu chân xanh sở hữu những đòn lối mạnh và có sức bền khá tốt. Chúng có thể áp đảo đối thủ bằng những đòn lối lạ của mình. Sự kết hợp giữa màu đỏ và xanh trên cùng cá thể cũng khiến đối thủ kiêng sợ.

Gà tía chân xanh đẳng cấp

Ngoài việc sở hữu chân xanh thì sẽ là rất tuyệt nếu có thêm hệ thống vảy cũng như cựa đẹp. Chúng được bố trí xung quanh khu vực cựa sẽ là những chiến kê chơi cựa rất giỏi. Khi đó có thể vào trận chiến không áp đảo đối thủ nhưng bất thình lình có thể dùng cựa gõ to đầu đối thủ. Cũng nhiều trường hợp sử dụng cựa đâm thủng phổi của gà đối thủ khiến chúng gục ngã ngay lập tức.

Gà chọi chân xanh còn kết hợp với màu lông khác đá cũng rất hay đó chính là gà ô chân xanh mắt ếch. Nếu anh em sư kê sở hữu chiến kê này thì cũng thử tìm hiểu đòn lối xem sao.

Gà tía chân vàng

Xếp thứ 3 đó chính là những cá thể tía chân vàng. Tuy không nổi bằng dòng chân xanh, chân trắng nhưng cũng được nhiều người tìm nuôi. Dòng chân vàng cũng nặng về lực cũng như đòn lối. Ngoài ra chúng còn nổi bật bởi khả năng chịu đòn tốt. Có thể thi đấu trong nhiều hồ nhưng vẫn giữ được sức mạnh, sự bền bỉ của mình. Nếu không dành chiến thắng bằng những phút ban đầu thì chúng sẽ vượt qua chúng bằng sức chịu đòn.

Gà tía chân vàng

Nếu anh em để ý kỹ thì những cá thể gà tía chân vàng được rất nhiều người nuôi. Đơn giản đây là màu lông phổ biến kết hợp với màu chân phổ biến. Nên số lượng của chúng nhiều hơn so với dòng tía chân xanh, chân trắng.

Gà tía chân chì

Chân chì không phải là dòng gà được người chơi ưa chuộng. Bởi họ quan niệm rằng gà chân chì không hay hoặc không mang tới may mắn. Tuy nhiên điều đó cũng chưa hẳn là đúng. Chân chì cũng là dòng gà sở hữu nhiều đòn lối độc đáo kết hợp với khả năng chăm sóc của từng người mà độ nặng nhẹ đòn khác nhau.

Nếu bạn có sở hữu một chiến kê chân chì thì d dừng vội đẩy chúng đi nhé. Hãy nghiên cứu kỹ đòn lối trước xong hãy quyết định làm gì thì làm.

Cá thể gà tía nổi tiếng nhất

Tía King Kông và tía THiên lôi là 2 cá thể gà gần như nổi tiếng nhất của dòng tía điều, trống tía. Một con là huyền thoại từ lâu và một chiến kê nổi trong thời gian gàn đây. Gà Đòn Đất Việt xin cung cấp 1 số thông tin liên quan tới

Tía King Kong

Nổi bật trong khoảng những năm 2003-2006 nên hầu như khá ít thông tin. Vì thế chỉ những ai ở khu vực miền Bắc hoặc Hải Phòng mới biết rõ nhất về cá thể gà này. Vì thế những giai thoại của chiến kê này giờ chỉ còn là những câu chuyện và rất ít video hay clip nào liên quan. Chỉ biết rằng trong lịch sử của mình chúng đã dành chiến thắng 18 trận tương ứng với 18 sao trong lịch sử của mình. Hiện nay rất ít chú gà nào có thể đạt được chiến thắng 5-7 sao. Thậm chí chỉ cần đạt tới tầm này đã được trả giá vài chục triệu cho tới cả trăm triệu và gắn với cái tên máy in tiền.

Gà chọi Tía Kinh Kong

Gà tía Thiên Lôi

Một chú gà chiến kê tới từ Thái Bình quê lúa. Đây là chú gà khá nổi hiện nay khi có khá nhiều clip trong các trận chiến. Anh em có thể lên youtube và tìm kiếm gà tía Thiên lôi để xem đòn lối của chiến kê này.

Gà Tía Thiên Lôi

Nghe nói giá của tía Thiên Lôi lên tới khoảng 230-260 triệu. Sở dĩ chú gà này có giá cao tới như vậy chính là thành tích 15 sao trong sự nghiệp của mình. Nếu như các chiến kê trong khoảng những năm 2000 khó xác định được số trận thắng thì Tía Thiên Lôi lại khác. Nổi danh trong khoảng 2018-2019 nên còn nhiều clip khá hay.

Đặc biệt có những trận ngay tại sới gà C1 nổi tiếng Thái Bình quy tụ toàn tai to mặt lớn. Các trận này đều hạ gục đối thủ nhanh chóng khi chỉ trong khoảng 6 hồ là đã kết thúc trận đánh.

Gà tía có đá hay hay không?

Không thể chỉ dựa vào màu lông mà quyết định gà có đá hay gà tài không. Bởi chúng chỉ là 1 trong những yếu tố mà thôi còn phải xem đòn lối cụ thể mới biết được gà có đá hay hoặc dở. Để đánh giá được thì những trận vần hơi vần đòn sẽ là thước đo chính xác nhất. Chả cần biết ông có đẹp trời biển như thế nào nhưng vào trận đánh không làm ăn gì được thì cũng vứt đi.

Gà tía chân nào thì đá hay?

Để bắt bóng được gà tía đá hay hay không hoặc bất cứ gà nào thì xem dáng vẻ bên ngoài kết hợp với hệ thống chân vảy. Mà để biết được xem chân, xem vảy gà thì chủ nhân lại cần biết các loại vảy quý hiếm. Chi tiết cách xem vảy gà tại đây.

Đi kèm với đó là chế độ chăm sóc và tập luyện kỹ càng. Như vậy mới đảm bảo sức khỏe và gân cốt của gà tốt nhất để được đánh giá cao và dành chiến thắng trước đối thủ.

Như vậy với những chia sẻ của đá gà SV388 hy vọng anh chị em mê gà chọi đã có cái nhìn khách quan về dòng gà tía. Biết được tía chân trắng, tía chân xanh hay tía chân vàng loại nào đá hay. Thảo luận ngay bên dưới để được giúp đỡ hoặc chia sẻ nhé!

Xem thêm : 

Những chiến kê từng tung hoành ngang dọc trong làng đá gà

Đăng ký tài khoản chơi đá gà SV388 – VNBET99

Related Posts

951 Replies to “Khám phá các loại gà tía chân vàng, chân xanh, chân trắng , chân chì”

 1. Unquestionably consider that that you stated.
  Your favourite justification appeared to be on the web the simplest factor to be aware of.
  I say to you, I certainly get irked even as people think
  about worries that they just don’t recognize about.
  You controlled to hit the nail upon the highest and also defined
  out the whole thing without having side effect , other people can take a signal.
  Will probably be back to get more. Thanks

 2. I know this if off topic but I’m looking into starting my own blog and
  was curious what all is required to get setup?
  I’m assuming having a blog like yours would cost a pretty
  penny? I’m not very internet smart so I’m not 100% certain. Any tips
  or advice would be greatly appreciated. Thank you

 3. Oh my goodness! Awesome article dude! Thanks, However I am going through
  issues with your RSS. I don’t understand why I cannot
  subscribe to it. Is there anybody else having similar RSS
  problems? Anyone who knows the answer can you kindly respond?
  Thanx!!

 4. I’m not sure exactly why but this site is loading very slow
  for me. Is anyone else having this problem or is it a problem on my end?
  I’ll check back later on and see if the problem still exists.

 5. Профессиональные психологи. Консультация у психолога Психотерапия онлайн!
  Рейтинг психологов. Заказать консультацию
  психолога. Консультация и
  лечение психотерапевта (психолога) Помощь
  профессионального Психолога.

  Психотерапия онлайн!

 6. Howdy are using WordPress for your site platform? I’m new to the blog world but I’m trying to get started and set
  up my own. Do you need any coding expertise to make your
  own blog? Any help would be greatly appreciated!

 7. I’m really inspired with your writing skills as neatly as with the
  format on your weblog. Is this a paid topic
  or did you modify it yourself? Anyway stay up the nice quality writing, it is rare to peer a nice weblog like this one today..

 8. You could definitely see your skills in the work you write.
  The world hopes for more passionate writers like you who aren’t afraid to say how they
  believe. Always go after your heart.

 9. Hello there! This is my first visit to your blog! We are a team of
  volunteers and starting a new initiative in a community in the same niche.

  Your blog provided us useful information to work on.
  You have done a marvellous job!

 10. I’d like to thank you for the efforts you have putin penning this blog. I’m hoping to check out the samehigh-grade blog posts by you in the future as well.In fact, your creative writing abilities has encouraged me toget my very own blog now ?

 11. Aw, this was a very nice post. Spending some time and actualeffort to create a good article… but what can Isay… I put things off a lot and don’t manage to get nearlyanything done.

 12. When I originally commented I clicked the „Notify me when new comments are added” checkbox and noweach time a comment is added I get four e-mails with the same comment.Is there any way you can remove me from that service?Thanks!

 13. I am no longer sure the place you’re getting your info,but good topic. I needs to spend some time finding out more or working out more.Thank you for excellent information I was on thelookout for this information for my mission.

 14. What’s Happening i am new to this, I stumbled upon this I have found It positively useful and it has helped me out loads. I hope to contribute & aid other users like its aided me. Good job.

 15. Amazing issues here. I’m very glad to see your post.Thanks so much and I’m looking forward to touch you. Will you please drop me a mail?

 16. I blog frequently and I truly thank you for your information. This article has truly peaked my interest. I am going to take a note of your blog and keep checking for new information about once a week. I subscribed to your RSS feed as well.

 17. You can definitely see your skills in the work you write. The world hopes for more passionate writers like you who are not afraid to say how they believe. Always follow your heart.

 18. Hey there! This post couldn’t be written any better! Reading this post reminds me of my old room mate! He always kept chatting about this. I will forward this article to him. Fairly certain he will have a good read. Thanks for sharing!

 19. Having read this I believed it was extremely enlightening.I appreciate you taking the time and energy to put this article together.I once again find myself spending a lot of time both reading and leaving comments.But so what, it was still worth it!

 20. Thanks for another great article. The place else could anyone get that type of information in such a perfect approach of writing? I have a presentation next week, and I’m at the search for such information.

 21. I’ll right away take hold of your rss as I can not find your email subscription link or newsletter service. Do you have any? Please permit me recognise in order that I could subscribe. Thanks.

 22. I do consider all the concepts you’ve presented for your post.They’re very convincing and will definitely work. Nonetheless, the postsare too quick for starters. May you please prolong them a little from next time?Thanks for the post.

 23. I will immediately take hold of your rss as I can’t tofind your email subscription link or newsletter service.Do you have any? Please allow me recognize in order that I could subscribe.Thanks.

 24. Aw, this was an extremely good post. Taking a few minutes and actual effort to create a great articleÖ but what can I sayÖ I put things off a whole lot and don’t manage to get nearly anything done.

 25. You could definitely see your skills in the work you write.The sector hopes for even more passionate writers such as you who aren’t afraid to sayhow they believe. At all times go after your heart.

 26. Howdy! This blog post couldn’t be written any better! Looking at this article reminds me of my previous roommate! He continually kept preaching about this. I’ll send this article to him. Pretty sure he will have a good read. Thanks for sharing!

 27. สล็อตออนไลน์เกมคาสิโนที่ได้รับความนิยมชั่วกัลปวสาน เล่นง่าย แจ็คพอตแตกไวจำเป็นที่จะต้องที่ UFABET จ่ายจริง จ่ายเต็ม มีเกมให้เลือกจำนวนไม่ใช่น้อยทั้งพนันบอล บาคาร่า ยิงปลา มาเว็บไซต์นี้เว็บเดียวโคตรคุ้ม สร้างรายได้ง่ายจบที่เว็บ UFABET ได้เลยขอรับ

 28. It’s actually a nice and useful piece of information. I’m satisfied that you simply shared this helpful information withus. Please stay us up to date like this. Thankyou for sharing.Here is my blog post: cfo recruiters

 29. I think this is among the most vital info for me. And i am glad reading your article. But wanna remark on few general things, The website style is perfect, the articles is really great : D. Good job, cheers|

 30. Going through your brilliant blog is great as if it ended up written by a writer. I’m going take a look at your blog usually. Thanks always.

 31. Aw, this was an exceptionally good post. Taking the time and actual effort to generate a great articleÖ but what can I sayÖ I put things off a lot and don’t manage to get nearly anything done.

 32. Thank you, I have just been looking for information approximately this subject for a long time and yours is the best I’ve found out till now. But, what in regards to the conclusion? Are you sure concerning the supply?

 33. I’m not sure where you’re getting your information,but good topic. I needs to spend some time learning much more or understanding more.Thanks for great info I was looking for this information for my mission.

 34. hi!,I really like your writing so so much! proportion we be in contact more approximately your post on AOL? I require a specialist on this space to unravel my problem. May be that’s you! Taking a look ahead to look you. |

 35. Aw, this was an incredibly good post. Taking a few minutes and actual effort to create a good article… but what can I say… I put things off a lot and don’t manage to get nearly anything done.

 36. An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who was doing a little homework on this. And he in fact bought me breakfast simply because I discovered it for him… lol. So let me reword this…. Thank YOU for the meal!! But yeah, thanx for spending some time to talk about this subject here on your web site.

 37. You could certainly see your expertise within the workyou write. The sector hopes for more passionate writers like youwho are not afraid to say how they believe. Alwaysfollow your heart.

 38. Once I initially commented I clicked the -Notify me when new feedback are added- checkbox and now every time a comment is added I get four emails with the same comment. Is there any means you’ll be able to take away me from that service? Thanks!

 39. I’m very happy to read this. This is the type of manual that needs to be given and not the accidental misinformation that’s at the other blogs. Appreciate your sharing this best doc.

 40. Thanks for a marvelous posting! I quite enjoyed reading it, you might be a great author.I will be sure to bookmark your blog and will often come back in the future. I want to encourage continue your great work, have a nice morning!

 41. Hi there! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success. If you know of any please share. Appreciate it!

 42. I’m curious to find out what blog system you’re utilizing? I’m having some minor security problems with my latest blog and I’d like to find something more safeguarded. Do you have any recommendations?

 43. Oh my goodness! Impressive article dude! Thanks, However I amexperiencing problems with your RSS. I don’t understand why I cannot join it.Is there anybody else having similar RSS issues? Anyone that knowsthe solution will you kindly respond? Thanx!!

 44. Pretty section of content. I just stumbled upon your blog and in accession capital to assert that I get actually enjoyed account yourblog posts. Any way I will be subscribing to your feeds and even Iachievement you access consistently fast.

 45. Everyone loves what you guys are up too. This kind of clever work and exposure! Keep up the excellent works guys I’ve added you guys to blogroll.

 46. The next time I read a blog, I hope that it won’t disappoint me just as much as this one. After all, I know it was my choice to read through, nonetheless I truly thought you would probably have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of complaining about something that you could possibly fix if you were not too busy seeking attention.

 47. When I originally commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and from now on each time a comment is added I receive 4 emails with the same comment. Perhaps there is a way you are able to remove me from that service? Thank you!

 48. I have to thank you for the efforts you have put in penning this blog. I’m hoping to check out the same high-grade content from you later on as well. In fact, your creative writing abilities has inspired me to get my own blog now 😉

 49. Next time I read a blog, Hopefully it does not fail me just as much as this one. I mean, Yes, it was my choice to read, however I actually thought you’d have something helpful to talk about. All I hear is a bunch of moaning about something that you could fix if you were not too busy searching for attention.

 50. Can I just say what a relief to uncover someone that genuinely understands what they are discussing on the internet. You definitely know how to bring a problem to light and make it important. More people really need to read this and understand this side of your story. I was surprised that you aren’t more popular given that you surely possess the gift.

 51. Hello! Do you know if they make any plugins to assist with Search Engine Optimization? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good results. If you know of any please share. Thank you!

 52. Thank you for every other excellent post. The place else could anybodyget that kind of info in such a perfect way of writing?I have a presentation next week, and I am on the look for such info.

 53. Hey There. I discovered your blog the usage of msn. That is a really smartly written article. I’ll be sure to bookmark it and come back to read extra of your helpful info. Thanks for the post. I’ll certainly comeback.

 54. Hey there! Do you know if they make any plugins to help withSEO? I’m trying to get my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing very good success.If you know of any please share. Many thanks!

 55. hello!,I really like your writing very much! share we keep up a correspondence more about your post on AOL? I need an expert in this house to resolve my problem. May be that’s you! Taking a look ahead to peer you.

 56. An outstanding share! I have just forwarded this onto a co-worker who had been conducting a little research on this. And he actually ordered me breakfast simply because I stumbled upon it for him… lol. So allow me to reword this…. Thanks for the meal!! But yeah, thanks for spending the time to talk about this matter here on your web page.

 57. Next time I read a blog, I hope that it doesn’t fail me just as much as this one. After all, Yes, it was my choice to read through, however I really thought you would probably have something helpful to say. All I hear is a bunch of complaining about something that you could possibly fix if you were not too busy looking for attention.

 58. When I initially commented I seem to have clicked on the -Notify me when new comments are added- checkbox and now whenever a comment is added I recieve four emails with the same comment. Is there a way you are able to remove me from that service? Many thanks!

 59. Excellent blog here! Also your website loads up
  very fast! What host are you using? Can I get your
  affiliate link to your host? I wish my web site loaded up as quickly as yours lol

 60. הוא אמר לה שיוצאים לאכול משהו ביער מה שהיא לא ידעה שהוא התכוון לאכול לה את הכוס…ליווי במרכז

 61. It’s actually a nice and useful piece of info.
  I am glad that you shared this useful information with us.
  Please stay us up to date like this. Thank you for sharing.

 62. You’re so interesting! I don’t suppose I’ve truly read through something like this before. So good to discover somebody with some original thoughts on this subject. Seriously.. thank you for starting this up. This website is something that is needed on the web, someone with a bit of originality!

 63. This blog is no doubt educating additionally diverting. I have discovered a lot of helpful stuff out of this amazing blog. I ad love to come back over and over again. Cheers!

 64. Hello there! This article couldnít be written any better! Going through this article reminds me of my previous roommate! He constantly kept preaching about this. I’ll send this post to him. Fairly certain he’ll have a good read. Many thanks for sharing!

 65. When someone writes an paragraph he/she keeps the plan of a user in his/her brain that how auser can know it. Thus that’s why this piece of writing is outstdanding.Thanks!

 66. I blog often and I genuinely appreciate your information. The article has truly peaked my interest. I’m going to take a note of your website and keep checking for new information about once a week. I opted in for your RSS feed as well.